We spenderen gemiddeld per dag 28% van onze tijd aan het lezen en beantwoorden van emails. Misschien is je website veilig, maar hoe zit met de e-mailbeveiliging? Voor het correct versturen én het ontvangen van berichten zijn juiste instellingen en continu monitoring essentieel. Bijvoorbeeld met OnDMARC.
Komen de vraagtekens nu naar boven bij je? Dat snappen we. Voor velen is e-mailbeveiliging onbekend terrein. Maar door verkeerde instellingen kunnen je site en e-mailserver op de zwarte lijst terechtkomen. Dan wordt het waarschijnlijk duimendraaien op werk.
Denk je dat je niet genoeg inzicht hebt in de e-mailbeveiliging op je werk? Dan is deze blog een must voor jou en je organisatie.
E-mailbeveiliging is wel /geen eenmalige actie
Als jouw e-mailbeveiliging niet goed staat ingesteld, kunnen kwaadwillenden zich bijvoorbeeld voordoen als medewerker van je organisatie en zo enorme schade toebrengen aan je bedrijf en reputatie. En dat terwijl het met de inzet van de juiste oplossing zo eenvoudig is om te voorkomen.
Aumatics levert al sinds lange tijd OnDMARC. Deze oplossing biedt bescherming tegen misbruik van je email domein en zorgt ervoor dan automatisch de juiste instellingen gezet worden en ingesteld blijven.
SPF records
De juiste SPF-records in je mail-omgeving zorgen ervoor dat je gebruik kan maken van de SAAS (Software-as-a-Service) oplossingen binnen jouw organisatie.
Denk aan je financiële applicatie, zoals Exact Online die je facturen verstuurt. Exact doet dat uit naam van jouw organisatie. Met de juiste SPF instellingen voorkom je dat je facturen in de spam-folder van je klanten terecht komen. Maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor je marketing applicaties als Mailchimp of HubSpot. Vergeet je je SPF record goed te zetten, dan heb je grote kans dat je mails niet in de inbox van je klant terecht komen maar rechtstreeks in de spam-folder.
Waarom? Omdat deze SAAS applicaties mails versturen uit naam van jouw bedrijf terwijl ze dat natuurlijk niet zijn. Daar zijn SPF records voor bedacht. Een SPF-record controleert bij verzending of het domein (de naam van je website achter '@') veilig is. Daarnaast controleert het of de verzender inderdaad een bericht stuurt namens die website.
Dat moet natuurlijk bij oprichting van je website en het registreren van een nieuw of ander domein. Maar dat moet je ook in de gaten blijven houden als je aanpassingen uitvoert op het e-maildomein of de website. Om die reden moeten alle instellingen goed staan.
Daarnaast: je moet blijven monitoren of het goed blijft gaan. Dat klusje kun je zelf oppakken en in de gaten blijven houden.
Je kunt het ook overlaten aan OnDMARC e-mailbeveiliging van Aumatics.
DMARC, DKIM, DNS?
Maar dan moet je ze wel goed zetten. De OnDMARC oplossing van Aumatics neemt deze zorg uit handen.
DMARC/ DKIM /DNS
DMARC, DKIM en DNS, allemaal technische termen die er allemaal voor kunnen zorgen dat – mits goed ingesteld – je email gedegen beschermd is tegen misbruik. En die wij met OnDMARC goed zetten voor jou en je collega's. De eerste keer, maar daarna als dat noodzakelijk is om jouw IT Security op peil te houden.
Twijfel je over de veiligheid van je e-mail? Los het op met OnDMARC van Aumatics.
Waarom email bescherming?
- 96% van alle beveiligingslekken zijn begonnen met een e-mail.
- In 2021 zijn er meer dan 2,4 miljoen phishingsites opgezet om je vanuit e-mail te laten landen (op de verkeerde plek...)
- Deze sites zorgden in dat jaar voor meer dan $12 miljard aan schade bij organisaties.
Hoe bescherm ik mij tegen phishing met OnDMARC?
Wij voeren graag een vrijblijvende analyse op afstand om te zien of er werk aan de winkel is. Vervolgens repareren we beveiligingslekken. Daarna leggen we met OnDMARC-rapportages uit wat we zijn tegengekomen. Dat vormt zo de basis voor jou om veilig te kunnen werken en aanvallen te voorkomen.
Hoe houd je de e-mailbeveiliging op orde?
We besparen je tijd met geautomatiseerde classificaties. Eenvoudiger; we bepalen voor jouw unieke situatie welke e-mail wordt vertrouwd en welke we gaan tegenhouden.
Wanneer OnDMARC volledig is geïmplemeteerd blijven we constant je email domein bewaken om valide domeinen toe te staan en je te beschermen tegen aanvallen.
Voor nu en later, want we zullen nog lange tijd last hebben van phishing.