Managed Threat Response (MDR)
We identificeren en reageren 24/7 op cyberdreigingen om uw bedrijf proactief te beschermen.



















Wat is Threat Response?
En waarom is het belangrijk?
Cyberaanvallen worden steeds geavanceerder en kunnen op elk moment toeslaan. Managed Threat Response (MTR) biedt u een volledig gemanaged beveiligingssysteem dat voortdurend bedreigingen opspoort, onderzoekt en neutraliseert. In tegenstelling tot traditionele systemen die alleen waarschuwen, bieden wij een actieve respons die snel handelt wanneer dreigingen worden gedetecteerd.

Pak dreigingen aan binnen enkele seconden. Voordat ze écht risico vormen.
Zo ben je verzekerd van een écht goede cyber security strategie.
Overal ogen
Onze threat response behandelt al het dataverkeer als potentiële bedreigingen door real-time detectie en analyse van verdachte activiteiten over diverse datapunten, waaronder endpoints, netwerken en cloudomgevingen.
24/7 Monitoring
Ons team en systemen staan altijd aan. Ook als er even niemand kijkt. Daarnaast leveren wij ook nog eens 24/7 support, en handelen op ieder moment bij een significante melding en geven die de nodige opvolging.
Hoe werkt Threat Response? (XDR)
Onze systemen analyseren in real-time grote hoeveelheden data, herkennen verdachte patronen, en ondernemen actie voordat een aanval zich kan voltrekken. Dit betekent dat je beschermt bent tegen zelfs de meest geavanceerde en nog onbekende dreigingen.
Detectie
Onze MTR-oplossing scant uw netwerk continu op tekenen van verdachte activiteiten. Dit gebeurt met behulp van geavanceerde machine learning-algoritmes die patronen herkennen en afwijkingen detecteren.
Directe Respons
Zodra er een dreiging wordt gedetecteerd, wordt ons team onmiddellijk ingeschakeld. Afhankelijk van de context van de dreiging ondernemen we direct actie om de eventuele aanval te neutraliseren.
Herstel & Rapportage
Na het identificeren en neutraliseren van de dreiging, beginnen we met het terugdraaien van eventuele schade en het herstellen van bedrijfsprocessen. U ontvangt een gedetailleerd rapport met informatie over de aanval, de genomen maatregelen, en aanbevelingen om herhaling te voorkomen.

AI en Machine Learning: De Toekomst van Cyber Security
In een wereld waar cyberaanvallen steeds verfijnder worden, is het essentieel om vooruit te denken. Wij maken we gebruik van de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning om de meest geavanceerde dreigingen op te sporen en te bestrijden. Deze technologieën stellen ons in staat om patronen te herkennen, abnormaal gedrag te detecteren en mogelijke aanvallen te voorkomen voordat ze schade toebrengen.
Ga voor zekerheid.
Kies voor veilige bedrijfsvoering met de managed threat response van Aumatics.
Frequently asked questions about
Managed Threat Response
Wat is Managed Detection & Response (MDR) en waarom heb ik het nodig?
MDR (Managed Detection & Response) en XDR (Extended Detection & Response) hebben veel overeenkomsten, maar het grote verschil zit in het ‘managed’ aspect van MDR.
- XDR is een geavanceerde technologie die gegevens uit meerdere beveiligingsbronnen verzamelt en correleert (zoals endpoints, netwerken en cloudomgevingen) om geavanceerde bedreigingen te detecteren.
- MDR gaat een stap verder door menselijke expertise toe te voegen aan XDR. Dit betekent dat een gespecialiseerd team actief meekijkt, bedreigingen valideert en waar nodig handmatig ingrijpt om kritieke beveiligingsincidenten op te lossen. Hierdoor worden vals-positieven gefilterd en blijven bedrijven beschermd tegen complexe dreigingen die door automatische systemen gemist kunnen worden.
Kort gezegd: XDR is de technologie, MDR is de technologie + een team van experts die actief meekijkt en ingrijpt.
Wat is het verschil tussen MDR en XDR?
XDR is een systeem dat bedreigingen detecteert door gegevens uit verschillende beveiligingsbronnen te combineren. MDR gaat een stap verder: naast de technologie kijkt een team van experts actief mee, valideert dreigingen en grijpt in waar nodig. Dit zorgt voor een betere beveiliging en minder vals-positieve meldingen. Kortom: XDR is alleen de technologie, MDR voegt daar menselijke expertise aan toe.
Hoe snel reageert een MDR-dienst op een dreiging?
MDR richt zich op het detecteren en reageren op dreigingen binnen specifieke beveiligingsomgevingen, zoals endpoints, netwerken en cloudomgevingen, en maakt gebruik van menselijke analisten om incidenten te onderzoeken en te verhelpen.
De snelheid van de respons hangt af van de dreiging. In de meeste gevallen worden dreigingen real-time gedetecteerd en binnen enkele minuten of uren geanalyseerd door een team van experts. Bij kritieke incidenten wordt er direct ingegrepen om verdere schade te voorkomen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van traditionele beveiligingsoplossingen, waarbij bedrijven vaak zelf moeten reageren op meldingen en vals-positieven moeten filteren.
Hoe verschilt MDR van antivirus en SIEM?
Antivirus blokkeert bekende malware, terwijl MDR ook onbekende en geavanceerde bedreigingen opspoort. SIEM verzamelt logs en genereert meldingen, maar vereist dat je zelf actie onderneemt. MDR neemt dit uit handen en reageert direct. MDR combineert technologie met experts, voor snellere en effectievere dreigingsrespons.
Kan MDR geïntegreerd worden met onze bestaande beveiligingstools?
Ja, de meeste MDR-diensten zijn ontworpen om te integreren met bestaande beveiligingsoplossingen zoals firewalls, endpoint security, SIEM-systemen en cloudplatformen. Dit betekent dat je niet opnieuw hoeft te investeren in nieuwe infrastructuur, maar gebruik kunt maken van de technologie die je al hebt, terwijl MDR zorgt voor de analyse en respons op dreigingen. Sommige MDR-oplossingen bieden zelfs out-of-the-box integraties met populaire beveiligingstools, wat de implementatie eenvoudig maakt.
Is your question not listed?
No problem. Feel free to let us know what questions you have!
